CASA MULDER

Luxe vakantievilla Spanje
Costa Blanca, San Fulgencio La Marina

Omgeving

lamarina

San Fulgencio

San Fulgencio is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante, behorend tot de regio Valencia met een oppervlakte van 20 km2. In 2007 telde San Fulgencio 10.583 inwoners, waarvan 75,9% niet de Spaanse nationaliteit bezat (overwegend Britten en Duitsers). Het is tevens de enige Spaanse gemeente waar het Engels de meest gesproken taal is.

San Fulgencio ligt op een kleine 30 minuten van Alicante Airport, 15 km. ten noorden van Torrevieja en ongeveer 10 minuten van het strand van het toeristische La Marina. San Fulgencio bevind zich in het hart van de El Molar bergketen en is rijk aan archeologisch erfgoed. Het dorp San Fulgencio is nog steeds een rustig en charmant boerendorp waar ook enkele scholen gevestigd zijn.

La Marina

De woonwijken (Urbanisaties) La Marina, La Escuera en El Oasis vormen de belangrijkste woon en toeristische gebieden van San Fulgencio. De Urbanisaties die hierboven vernoemd worden zijn bewoond met voornamelijk mensen uit verschillende Europese landen, toch wonen de meeste bewoners hier het hele jaar door, en de overige komen om te genieten van hun vakantie.

Het strand van La Marina strekt zich uit van Guardamar tot bijna Santa Pola , met een lengte van meer dan 8 km. De witte zandstranden van de urbanisatie La Marina zijn bekroond met de blauwe vlag, deze stranden bevinden zich op slechts enkele minuutjes rijden met de auto. In de zomermaanden is er ook een busdienst voorzien tussen San Fulgencio en de stranden van La Marina. Voor degenen die schaduw zoeken in de hete zomermaanden zijn er picknickplaatsen in de duinen grenzend aan het strand. Er is ook een Gemeentelijk Sportcentrum in San Fulgencio en tal van sportfaciliteiten zijn voorzien in de urbanisaties. Op een korte rijafstand vind u ook een karting. In de urbanisatie El Oasis is er een natuurpark voorzien met een voetbalveld, terras met panoramisch uitzicht, barbecues, picknickplaatsen, openbare toiletten en speeltoestellen voor de kinderen.

In de directe nabijheid

nederlandse supermarkt

U bent hier op wandelafstand van verscheidene supermarkten, met name Mercadona, Lidl, Hollands Welvaren (voorheen Appie Hein) en diverse bars en restaurants met plaatselijke gerechten. In Benijofar vind u de nederlandse supermarkt Supermercado Diferente . Rojales beschikt over diverse nederlandse restaurants, een Aquapark en de jeugdige bezoeker kan ook terecht in een aantal discotheken.


Nieuw sportcentrum

sportcentrum

Een nieuw sportcentrum op loopafstand in La Marina werd geopend in 2012.
Op het centrum vind u tennisbanen, een 38 bij 18 meter voetbalveld, een 55 bij 75 meter voetbalveld, 2 padel banen (een kruising tussen tennis- en squashbanen) en petanque banen.
Er zijn ook speciale faciliteiten zoals douches, een kinderspeelplaats met schommels en een glijbaan en rondom openbare banken.

Markten

markt

Aan de Costa Blanca zijn er elke dag leuke, originele en interessante markten en rastros te bezoeken.
Op de groente en fruitmarkten zie je ook heel vaak kramen met allerlei onder- en bovenkleding, sieraden, leren riemen, portemonnees en wat dies meer zij, planten en zelfs ontmoet je daar wel eens een kanarie of papagaai. Op Rastros vind je vooral tweedehands spullen en antiek, maar kijk niet gek op als daar ook een churros of schoenenkraam tussen staat.