CASA MULDER

Luxe vakantievilla Spanje
Costa Blanca, San Fulgencio La Marina

Bezienswaardigheden in de regio Alicante

Binnenland van de Costa Blanca.

Het binnenland van de CostaBlanca is vol van natuurlijke aantrekkelijke streken. Diverse aangegeven routes begeleiden u langs de mooiste landschappen van Alicante. Andere grote plaatsen in de omgeving zijn: Torrevieja, een kustplaats met een prachtige boulevard, terrasjes, winkeltjes, restaurantjes en bistros, Murcia met veel oude gebouwen, ongeveer 40 km ten zuidwesten, of op 80 km zuidelijk Carthagena, een zeer oude marinehaven.

Eiland van Tabarca.

Dit eiland herbergt een natuurlijke onderwaterreserve, te bereiken per boot vanuit Alicante, Santa Pola,Guardamar del Segura of Torrevieja.
s Morgens met de boot heen en in de namiddag terug. Lekker wandelen, eten en zwemmen

Eiland van Benidorm.

Ongeveer twee mijl uit de kust van Benidorm ligt een klein eiland van 7m2, la Isla de Benidorm. Op het eiland vind u een aantal restaurants en duikscholen. Het is een idyllische omgeving om een dag door te brengen.

flamingos

Zoutpannen van Santa Pola.

Bij Santa Pola ligt een van de meestinteressantste natuurlijke parken van de Costa Blanca. Hier overwinteren veel soorten trekvogels en watervogels zoals de albatros, reigers en flamingos. De geschiedenis van de zoutwinning kunt u hier bekijken bij een tentoonstelling in een oude zoutmolen.Grotten van Canalobre.

Ongeveer 20km ten noordwesten van Alicante vind u de Cuevas del Canelobre, de grotten van Busot. Grotten met stalagmieten en stalactieten en een grote, hoge zaal (70m), die de kathedraal genoemd word.

De watervallen van Algar.

Op 3 km. van Callosa d en Sarria, vlakbij Benidorm, liggen deze watervallen die eindigen in lagunes. U kunt hier een dagje met de kinderen doorbrengen, lekker zwemmen in het verkoelende water bij de watervallen, of gewoon genieten van het schitterende natuurschoon. Er zijn ook een aantal restaurants.

Terra Natura.

Terra Natura in Benidorm is verdeeld over vijf themas, nl. Azie, Amerika, Mare Nostrum, Europa en Pangea. Je maakt u als het ware een reis door deze verschillende gebieden. Met gebouwen geheel in stijl van het gebied, maar ook met ongeveer 1.500 dieren. Ook bomen, planten en struiken zijn er in overvloed. Verder kunt u in ieder gebied proeven van de lokale gerechten en lekkernijen (niet gratis) en ook typisch handwerk en souveniers van het betreffende gebied kopen. Er is ook een spannend en verfrissend waterpark met een golfslagbad, hydrotherapie, glijbanen, zwem- en ontspanningsgedeelte, duiken met haaien en een speciaal kindergedeelte.

terra-mitica

Terra Mitica.

Terra Mitica is gelegen in Benidorm. Het park is verdeeld in 5 thematische zones: Egypte, Griekenland, Rome, het Iberisch Schiereiland en de Eilanden. Toppers in het park zijn de houten achtbaan Magnus Colossus, de splash attractie La Furia de Triton en de interactieve darkride El Laberinto del Minotauro. Verder zijn er nog andere leuke waterattracties, coasters en dark rides, alsook enkele spannende thrillrides. Ook voor kinderen heeft Terra Mitica heel wat te bieden. Liefhebbers van shows kunnen eveneens genieten van uniek entertainment.

Rio Safari Elx.

Hier kunt u krokodillen, tijgers, nijlpaarden, olifanten en apen zien. Er is een groot buitenzwembad met glijbanen. Dit themapark ligt tussen Elche en Santa Pola in.

Museo Arqueologico Provincial de Alicante (MARQ)

Museum MARQ in Alicante heeft als middelpunt van de exposities een tentoonstelling van alle volkeren die in het verleden de provincie Alicante hebben bewoont. Dit is een expostie die een tijdsspanne bestrijkt vanaf de prehistorie, de Romijnse tijd, de Middeleeuwen tot aan heden. Het museum heeft 5 zalen gewijd aan de prehistorie, de Iberische cultuur, Romeinse cultuur, de Middeleeuwen en de moderne en hedendaagse culturen.In combinatie kunt u ook nog een bezoek brengen aan de nabij gelegen archeologische opgraving Tossal de Manises LUCENTUM.

Tossal de Manises LUCENTUM.

Archeologische opgravingen van een Iberisch-Romaans dorp uit eind 5e eeuw of begin 6e eeuw voor Christus.

Gravina Museum voor Fijne Kunsten

Het Gravina Museum voor Fijne Kunsten (MUBAG) is de plaats waar de artistieke collectie van de provincie Alicante wordt bijgehouden en geeft een overzicht van 500 jaar schilderkunst vanaf de 16e tot en met de 20e eeuw.